fbpx

Diferenta dintre motosape si motocultoare

De-a lungul timpului, am constatat ca de foarte multe ori se creaza o confuzie destul de mare in ceea ce priveste motosapa si motocultorul. Desi in multe situatii scopul este acelasi, diferentele intre cele doua exista.

Pentru a rezolva aceasta problema, ne-am gandit ca cel mai bine ar fi sa iti oferim cateva informatii pe care le consideram importante, daca te regasesti in aceasta situatie.

Motosapa. Este folosita cu scopul de a marunti pamantul, in lucrari de pregatire a solului pentru insamantare sau plantare, pentru intretinerea culturilor. Perfecta pentru suprafete de dimensiuni mici si mijlocii, cum ar fi o gradina in care cultivi legume si zarzavaturi, dar si pentru a ara terenul moale. Este usor de manevrat, chiar si de catre o femeie si poate fi folosita atat in gradina, cat si in sera, datorita dimensiunilor mici si a greutatii reduse. La nevoie, puteti atasa chiar si o remorca. O motosapa poate fi suficient de puternica pentru a lucra pamantul pe o suprafata de pana la 1000 m2. Daca suprafata este mai mare, atunci, va fi nevoie de un motocultor.

Motocultorul. Este un utilaj agricol destinat prelucrarii solurilor grele, pe suprafete mai mari. Acesta are rolul de a marunti pamantul la o adancime mai mare decat motosapa, dar si de a forma canale pentru seminte. Poate fi echipat cu o gama completa de accesorii, in functie de necesitati: cultivator, rarita, plug, remorca, freze pentru pamant, sapa pentru cartofi sau turbina si lama de zapada. Singurul dezavantaj al motocultorului este acela ca utilizarea lui nu este chiar atat de simpla, in conditiile in care greutatea sa este considerabila.

Recomandarea nostra: Media Line MS 6580 incorporeaza un motor pe benzina de 7 CP ce asigura o exploatare fiabila, pornire usoara, intretinere economica si eficienta ridicata. Cutitul beneficiaza de un ecartament variabil intre 6-80 cm. Adancimea de lucru este cuprinsa  intre 15 si 25 cm. Poate fi utilizata cu succes pe suprafete mici si medii, pentru prasit, sapat si semanat.
Motocultor Grillo G110DFincorporeaza un motor Honda pe benzina de 13 CP. Este foarte versatil, permitand 6 trepte de viteza diferite, 3 viteze inainte, 3 viteze inapoi. Prevazut cu inversor rapid al sensului de mers se adapteaza usor diverselor utilizari. Dotat cu freza de 70 cm, reglabila la 55 cm si sistem de control al adancimii de lucru. Utilaj multifunctional ce poate fi utilizat cu succes pe suprafete mari, pentru diverse activitati. Poate fi echipat cu tot felul de accesorii foarte utile.

Acum ca ai aflat care este diferenta dintre o motosapa si un motocultor, intra pe eurotech-iasi.ro unde poti vedea o gama completa de motosape si motocultoare sau vino in showroom-ul nostru de pe Splai Bahlui Mal Stang, nr. 25B, Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X