fbpx

Indego – robotul inteligent de tuns iarba

Bosch a lanat recent pe piata de scule electrice pentru gradina din Romania un produs inovator – robotul de tuns gazonul Indego. Acest produs are numeroase avantaje printre care se numara si faptul ca tunde gazonul singur si profesionist, dupa o programare simpla, care se face doar o singura data, la prima utilizare. Robotul de tuns gazonul Indego se recomanda a fi utilizat in gradini de pana la 1.000 mp, ceea ce echivaleaza cu aproximativ 4 terenuri de tenis.

Indego este cel mai rapid robot pentru gazon din clasa lui, fiind dotat cu un sistem inteligent de navigare care calculeaza ruta cea mai scurta. In plus, lucreaza autonom si isi incarca singur acumulatorul Li-Ion de la propriul incarcator. Sistemul automat de incarcare ii permite sa se intoarca la statia de baza atunci cand bateria este descarcata, iar de indata ce s-a incarcat se va intoarce in gradina, continuand lucrul de unde ramasese, autoincarcarea inteligenta fiind extrem de confortabila si de sigura.

Indego poate lucra pe aproape orice fel de vreme si poate fi folosit pe un teren cu o panta de pana la 35%. Robotul inteligent de tuns iarba este ecologic, deoarece nu emite gaze de esapament, transforma iarba in compost, pe care il imprastie pe gazon si are un consum minim de energie.

Datorita sistemului inteligent de navigare Logicut, Indego masoara automat gradina si isi croieste singur calea, calculand autonom cea mai scurta ruta posibila. Dupa stabilirea traseului, robotul se deplaseaza usor, rand dupa rand, tunzand iarba sistematic, rapid, precis si ordonat, pe randuri paralele, fara a trece prin acelasi loc de mai multe ori.

Este delicat cu gazonul, realizand o importanta economie de energie si de timp. Indego are nevoie de doar o treime din timpul necesar cosirii aceleiasi suprafete de catre un robot pentru gazon care utilizeaza directiile aleatorii. Indego utilizeaza un senzor de evitare a impactului pentru a detecta obstacolele de pe gazon si pentru a le ocoli, fie ca este vorba de un copac, o creanga cazuta, o jucarie uitata, continuandu-si treaba. In cazul in care este ridicat, cutitele lui se opresc imediat. De asemenea, poate fi oprit oricand, prin apasarea butonului de siguranta. Ca protectie impotriva furtului, robotul de tuns gazonul are functii de siguranta pe toata suprafata acestuia, precum si un PIN si un sistem de alarma.

Cateva operatiuni simple de instalare si programare sunt suficiente pentru activarea robotului. Astfel, se pozitioneaza statia de andocare, se intinde cablul perimetral in jurul gradinii, definind suprafata pe care trebuie tunsa iarba, apoi se seteaza timpii de tundere a gazonului si zilele saptamanii, dupa care se apasa butonul de pornire. Pot fi memorate pana la 5 astfel de programari, iar inaltimea taierii poate fi ajustata in 10 trepte, de la 20 la maximum 60 mm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X