fbpx

4 motive pentru alegerea maiului compactor Mikasa MTX-70

O construcție durabilă are nevoie de o fundație stabilă, iar aceasta are nevoie, la rândul ei, de un teren bine pregătit pentru lucrările ce vor urma. O tehnică comună este reprezentată de compactarea terenului, care presupune creșterea densității solului și reducerea permeabilității, ceea ce îi oferă o rezistență mai mare la încărcături.Cele mai comune tipuri de utilaje compactoare sunt reprezentate de maiul compactor, plăcile compactoare, precum și cilindri cu proțap sau cilindri tandem.

Mecanismul de funcționare al unui mai compactor

Maiul compactor reprezintă un echipaj destinat compactării solurilor afânate și funcționează pe baza principiul compactării dinamice, care presupune utilizarea combinată a vibrațiilor și a greutății. Procesul de funcționare este destul de simplu: motorul transmite puterea prin intermediul sistemului de tasare și generează, astfel, puterea necesară pentru compactarea solului. În cazul maiului compactor Mikasa MTX-70, motorul Subaru de 3,5 CP produce între 644 și 695 de vibrații pe minut, ceea ce îi conferă o forță de compactare de 14,9 kN. Utilajul funcționează cu ajutorul unui rezervor de benzină cu volumul de 2,5 litri și poate fi utilizat pentru compactarea solurilor coezive, mixte și granulare în spații restrânse.

Mai compactor Mikasa MTX-70

Dacă te întrebi de ce ar trebui să achiziționezi un astfel de echipament, am sintetizat cele mai importante patru motive care să te convingă că maiul compactor Mikasa MTX-70 este un echipament eficient și, totodată, necesar atunci când ai de efectuat lucrări de compactare a solului.
 

  1. Poate fi utilizat în locuri greu accesibile

Construcția ergonomică a maiului compactor Mikasa îl face ușor de utilizat chiar și în locuri în care accesul este dificil, cum ar fi, de exemplu, lucrările pentru fundații și pavaje, precum și spații înguste precum șanțurile stradale sau terenul din jurul conductelor de alimentare cu apă sau gaz. Un aspect foarte important aici este reprezentat de dimensiunea tălpii maiului compactor, care este de 340×285 mm, ceea ce îi permite accesul în zone în care o placă compactoare s-ar dovedi nefolositoare.

  1. Utilajul dispune de un rezervor de benzină

Maiurile compactoare cu rezervor de benzină sunt superioare celor care utilizează diesel, atât din punctul de vedere al puterii de comprimare, cât și a greutății. Mikasa MTX-70 are o putere de 3,5 CP și cântărește 80 kg. Acest aspect îl face util pentru lucrări de dimensiuni relativ mari fără a-și pierde din fiabilitate.

  1. Adâncimea de compactare

Maiurile compactoare au capacitatea de a tasa o cantitate mai mare de sol decât o placă compactoare, datorită faptului că forța din talpa maiului este mai directă. Totodată, dimensiunile reduse ale plăcii asigură o compactare mai adâncă a pământului. Lucrările vor fi, astfel, mai rapide și, totodată, de o calitate superioară.

  1. Asigură un confort sporit utilizatorilor

Maiul compactor Mikasa MTX-70 este creat astfel încât să fie ușor de manevrat și de utilizat. Operatorul controlează aparatul din spatele acestuia, prin intermediul mânerului ergonomic. De asemenea, maiul este dotat cu sistem performant de amortizare a vibrațiilor care va asigura o utilizare mai eficientă a utilajului.

Maiul compactor Mikasa MTX-70 reprezintă, așadar, un ajutor de nădejde de fiecare dată când ai de efectuat lucrări de compactare a solului. Cu o greutate relativ mică, dar o putere de compactare ridicată, acesta garantează o compactare profundă a terenului, pentru a putea începe construcțiile cu siguranța că terenul le va putea susține cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X