fbpx

Combustibilii pentru motounelte

Amestecul de combustibili

Motorul motocoasei dumneavoastra cu functionare pe benzina trebuie exploatat cu un amestec combustibil de benzina si ulei de motor. Calitatea acestor doua componente ale amestecului combustibil are o importanta decisiva pentru functionarea si durata de viata a motorului.

Astfel, combustibilii inadecvati sau raporturile de amestec care se abat de la norma pot conduce la defectiuni serioase la mecanismul de actionare (daunatori pentru piston, uzura ridicata etc.)

Va recomandam urmatoarele raporturi de amestec:

la STIHL: ulei pentru motoarele in doi timpi

1 : 50: 1 : 50 => 1 parte ulei + 50 parti benzina

La o mare parte din tipurile de ulei de pe piatra, proportia este de:

TC: 1 : 25 => 1 parte ulei + 25 parti benzina

Prin urmare, folosind un ulei de amestec STIHL, puteti face o economie de 50%.

 

Raport de amestec

Pentru realizarea unui amestec de 1:50 aveti nevoie de 5 litri de benzina si de 0,10 litri (100cm³) de ulei in doi timpi STIHL.

Cantitatea de benzinaSTIHL – ulei de motor in doi timpi 1:50Alte marci – ulei de motor 1: 25
LitriLitricm³Litricm³
10.02(20)(40)0.04
50.10(100)(200)0.20
100.20(200)(400)0.40
150.30(300)(600)0.60
200.40(400)(800)0.80
250.50(500)(1000)1.00

 

INFORMATII REFERITOARE LA BENZINA

Utilizati numai benzina de marca, cu o cifra octanica de minimum 90 ROZ (pentru protejarea sanatatii si a mediului noi recomandam utilizarea benzinii fara plumb.)

Atentie: Trebuie sa aveti in vedere ca utilajele dotate cu catalizator pentru gazele de evacuare trebuie exploatate numai cu benzina fara plumb, altfel efectul catalizatorului se poate reduce considerabil, acesta putandu-se chiar defecta.

 

INFORMATII DESPRE ULEIUL DE MOTOR

Utilizati numai un ulei pentru motoare in doi timpi de calitate, care sa corespunda clasificarii TC (cel mai bine ulei pentru motoare in doi timpi STIHL, care a fost adaptat special pentru motoarele STIHL, permitand astfel o durata mare de viata a motorului).

Atentie: Uleiurile de motor de o calitate inferioara pot produce defectiuni la motor, garniturile de etansare, conducte si rezervorul de combustibil.

Pentru amestec introduceti intr-o canistra autorizata pentru combustibil mai intai uleiul de motor si apoi benzina. Inainte sa introduceti amestecul de combustibil in rezervor agitati canistra, apoi deschideti cu atentie canistra, deoarece este posibil sa se fi generat presiune.

Indicatie:

STIHL are in portofoliul de produse uleiul pentru motor in doi timpi HP Ultra, ulei complet sintetic cu proprietati extraordinare de lubrifiere. asigura o ardere fara emisii poluante, datorita adetivilor fara cenusa. Este adecvat pentru utilizarea de durata, in conditii de maxima solicitare a motorului.  EUROTECH vi-l pune cu placere la dispozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X