Cu STIHL cosesti de nu te mai opresti!

Cosirea ierbii nu ar trebui sa reprezinte o sarcina grea nici macar pentru un amator. Indiferent de nivelul de pregatire al fiecarui utilizator, exista motocoase special concepute pentru aptitudinile fiecaruia si pentru orice suprafata de teren ce urmeaza a fi curatata. Astfel, STIHL pune la dispozitie o gama larga de motocoase potrivite pentru o serie completa de lucrari, precum: cosit iarba, curatit peluze si spatii verzi, cosit fanete dar si defrisat arbusti si buruieni.

In functie de sarcina de lucru, un prim criteriu de care trebuie sa tinem cont este tipul motocoasei. O motocoasa aleasa corect va va usura munca din mai multe puncte de vedere, cum ar fi efortul depus, timpul alocat  sau rezultatele mult asteptate, obtinute mai usor. Motocoasele se clasifica in 3 categorii, si anume:

 

1 . Motocoasele hobby – sunt destinate folosirii ocazionale, pe spatii mici si au un nivel de dificultate extrem de mic. Astfel, acest tip de motocoasa poate fi folosit cu usurinta chiar si de catre un amator, avand un motor mic electric sau in doi timpi, la motoarele pe benzina. Motocoasele hobby sunt recomandate in special pentru taierea gazonului sau a buruienilor abia crescute.

Din categoria acestor motocoase face parte si modelul FSE 52 de la STIHL, cu motor electric si dispozitiv de taiere cu fir nylon, extrem de practica in lucrarile de cosmetizare pe suprafete mici, precum ingrijirea gazonului din curte.

 

2 . Motocoasele semiprofesionale – au o putere medie si pot fi utilizate pentru cosirea suprafetelor mai intinse si chiar pentru taierea buruienilor mai mari sau a arbustilor. Se pot folosi inclusiv pe terenuri abrupte cu pomi si tufisuri.

Un exemplu de motocoasa semiprofesionala este FS 70 C-Ede la STIHL caracteriazata de fiabilitate si prevazuta cu maner dublu si motor in doi timpi cu tehnologia 2-MIX.

 

3 . Motocoasele profesionale – sunt special concepute pentru aplicatiile grele si de lunga durata pe terenurile agricole si forestiere.  Motocoasele din gama profesionala sunt recomandate pentru lucratorii forestieri si peisagisti, precum si pentru districte rutiere. Acestea pot fi folosite de la cosirea ierbii sau a hatisurilor, pana la taierea si tocarea vegetatiei din zona forestiera.

Motocoasa FS 311 de la Stihl ofera performante deosebite si are o procedura de pornire simplificata pentru o pornire usoara. Este prevazuta cu maner de comanda cu tasta stop si motor in 4 timpi cu tehnologie 4-MIX.

 

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi o motocoasa?

Exista o serie de criterii extrem de importante in ceea ce priveste alegerea motocoasei porivite de care trebuie sa tineti cont in momentul achizitiei:

1 . Dimensiunea terenului de cosit – este un factor decisiv in alegera motocoasei potrivite. In acest fel se determina tipul motocoasaei potrivite:

  • Hobby – suprafete de maxim 200 m
  • Semiprofesionala – suprafete de pana la 500 m
  • Profesionala – suprafete foarte mari de peste 800 m

Odata stabilit acest aspect al dimensiunii terenului de cosit urmeaza aspectele tehnice de care trebuie sa tii cont pentru a obtine un rezultat satisfacator si de lunga durata.

2 . Puterea motorului – este determinata de tipul motocoasei. Astfel, in cazul motocoaselor electrice, de tip hobby, puterea motorului este exprimata in watt (w), iar in cazul motocoaselor pe benzina puterea se exprima in cai putere (CP). De asemenea, trebuie tinut cont si de numarul de turatii. Cu cat acesta este mai mare, cu atat motocoasa va fi mai eficienta. In cazul motocoaselor cu trepte de viteza, vei putea regla turatia in functie de sarcina ce trebuie indeplinita.

3 . Sistemul de taiere – poate fi cu fir de nylon, sistem de taiere cu lame sau cutie ori sistem dublu de taiere, adica se poate atasa atat fir de nylon, cat si cutite. Se adapteaza in functie de tipul terenului.

Motocoasele cu fir nylon sunt destinate lucrarilor pe suprafete mici, cu iarba fina si curate, precum gazonul. Acestea sunt special concepute pentru rezultate optime pe suprafete de pana la 300 mp si pentru a finisa iarba la margini sau la intersectia gazonului cu aleile. Acestea nu sunt recomandate pentru zonele cu vegetatie groasa. Suprasolicitarea firului pe suprafete neadecvate va duce la ruperea constanta a acestuia.

Motocoasele cu sistem de taiere cu lame sau cutite sunt mai eficiente si fac fata cu succes suprafetelor mari si dificile de cosit. Cu acest tip de motocoasa nu se obtin rezultate perfecte de finisare.

4 . Latimea de taiere – in general motocoasele au o latime de taiere intre 20 si 35 cm, in functie de model. Cu cat latimea de taiere este mai mare, cu atat veti termina munca mai repid.

5 . Usurinta in ultilizare – motocoasa aleasa trebuie sa va ofere confort in timpul utilizarii. Aceasta nu trebuie sa fie prea grea, trebuie sa fie potrivita inaltimii dvs (sa fie dotata cu tija reglabila), firul trebuie sa fie destul de lung pentru a face miscari ample, sa aiba manere ergonomice, posibilitatea de reglare a unghiului de taiere si hamuri pentru umeri pentru a nu lasa toata greutatea in brate.

6 . Sistemele de siguranta – protectia la butonul de pornire si protectia la capul de taiere sunt doua dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de siguranta utilizatorului. Indiferent de sistemul de taire motocoasele trebuie folosite cu atentie pentru a evita accidentari. Deasemeni, ochelarii de protectie sunt obligatorii in timpul cositului.

7 . Producatorul – Cu o existenta pe piata de peste 95 de ani, STIHL este una dintre cele mai cunoscute si vandute marci de utilaje pentru gradinarit la nivel mondial, inclusiv motocoase. STIHL asigura un nivel al serviciilor calitativ prin intermediul distribuitorilor autorizati ce ofera consultanta de specialitate, precum si tehnici de intretinere si service. Atelierele de service asigura repararea produselor in garantie si post garantie. Astfel, prin serviciile de calitate STIHL a devenit alegerea preferata a profesionistilor si a pasionatilor de gradinarit din intreaga lumea.

Top 5 motocoase vandute la EUROTECH:

  • Motocoasa STIHL FS 55 – ideala pentru tunderea gazonului si pentru lucrari de curatire a parcelelor din gradina particulara. Se poate utiliza si pentru cosirea de iarba impaslita, stuf si urzici.
  • Motocoasa STIHL FS 70 C-Erecomandata si pentru tufisuri subtiri si stuf, extrem de fiabila de 0,9 kW cu maner dublu si motor 2-MIX.
  • Motocoasa STIHL FS 120destinata uzului professional, dotata cu motor economic cu tehnologie 2-MIX si este ideala pentru lucrari de cosire in agricultura si gradinarit.
  • Motocoasa STIHL FS 56este o motocoasa usoara, cu procedura de pornire simplificata si este ideala pentru trimarea gazonului si pentru lucrarile de cosmetizare, dar si pentru pentru cosirea ierbii incalcite, a stufului si a urzicilor.
  • Motocoasa STIHL FS 235puternica, robusta si foarte ergonomica, destinata cosirii intensive. FS 235 este prevazuta cu sistem anti-vibratii cu 1 punct si motor 2-MIX.

 La EUROTECH, credem ca prin decizii corecte si cu o mana de ajutor din partea noilor tehnologii pe care vi le punem la dispozitie viata poate deveni mai simpla. Apeleaza cu incredere la echipa noastra de consilieri in vanzari si iti vom veni in ajutor cu sfaturi si consiliere personalizata pe tipologia necesitatilor tale, cu servicii profesioniste si sigure de comercializare si service autorizat in garantie si post garantie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *