fbpx

Cum alegeti un dezumidificator casnic? Protejati-va sanatatea si asigurati-va confortul!

Scaderea temperaturilor in sezonul rece aduce si umiditate in mediile in care ne defsauram activitatea sau locuim. Umiditatea excesiva in aceste spatii determina aparitia si proliferarea mucegaiului si igrasiei, a mirosurilor deranjante. Toti acesti factori pot afecta in principal sanatatea dumneavoastra si a membrilor familiei si deteriorarea mobile, a aparaturii electrocasnice, a peretilor. In timp, umiditatea accesiva afecteaza fiabilitatea structural a intregii cladiri.

In situatiile de mai sus alegerea corecta este instalarea unui dezumidificator, utilaj ce controleaza nivelul de umiditatea din locuinte, birouri, pivnite, beciuri, garaje, demisoluri, depozite de refrigerare, case de vacanta, galerii, biblioteci, librarii, grupuri sanitare etc.

In alegerea unui dezumidificator casnic trebuie sa luati in calcul o serie de factori:

Gradul de umiditate din incapere. Umiditatea in spatiul de locuit poate fi determinate cu ajutorul unui aparat special, numit higrometru dar, daca nu aveti la dispozitie un astfel de dispozitiv, puteti apela si la simtul de observatie: pete de apa pe pereti sau mobile, mirosul neplacut de umezeala si imbacseala, pereti cu mucegai sau igrasie. Toate aceste “simptome” indica un grad de umezeala in incapere de peste 70%.In cazul in care si umiditatea exterioara este mare, atunci trebuie ales un dezumidificator mai puternic.

Adaptarea la spatiul de locuit in care va fi utilizat. Un dezumidificator trebuie sa fie optim pentru zona in care va fi plasat si sa respecte catev cerinte de bun simt: dimensiune adaptata la cerinte, optiunea de oprire automata/drenaj continuu, utilizare facila/transport usor, consum economic de energie, nivelul de zgomot redus.

Alegerea unui timp de dezumidificator adaptat la cerintele dumneavoastra trebuie sa aiba la baza si o informare corecta. EUROTECH va sta la dispozitie cu sfaturi practice in alegerea potrivita a acestui aparat.

Dezumidificatoarele comercializate de compania noastra sunt fabricate de MASTER CLIMATE SOLUTIONS, lider mondial in domeniul productiei aparatelor de tratare a aerului.

In functie de cerinte, puteti alege intre dezumidificatoarele prin condensatie (MASTER DH 711, MASTER DH 720, MASTER DH 745, MASTER DH 716), cu spectru larg de utilizare, sau  dezumidificatoarele prin absorbtie, (MASTER DHA 10) pretabile in garaje, pivnite, birouri, depozite de refrigerare. Cele din urma au avantajul ca functioneza eficient la temperature scazute si au si program de uscare a rufelor.

Toate dezumidificatoarele de uz casnic de la MASTER sunt usoare,facil de transportat si pot deservi spatii intre 40 – 100 mp. Nu in ultimul rand, dezumidificatoarele casnice de la MASTER au integrat un filtru cu rol de retinere a prafului, polenului, parului de animale. Astfel isi indeplinesc si rolul de prevenire a raspandirii bacteriilor si crearea unui mediua sanatos si curat.

MASTER DH 720 este echipat cu o lampa UV care omoara toate bacteriile si germenii din aer. Lumina UV se foloseste mult in medicina pentru “sterilizat” aerul si suprafetele. DH720 este modelul ideal pentru casa, mai ales daca sunt si copii sau animale de companie in locuinta.

Cum imbunatatiti procesul de dezumidificare?

Pentru a obtine rezultate bune si rapide in procesul de dezumidificare, trebuie sa respectati cateva cerinte: inchideti usile si ferestrele, pozitionati aparatul in mijlocul incaperii, asezati dezumidificatorul departe de surse de caldura, transportati si depozitati aparatul in pozitie verticala. Eficienta dezumidificatorului poate fi crescuta prin amplasarea, in acelasi spatiu, a unui incalzitor electric sau cu infrarosii si a unui ventilator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X