fbpx

Cum sa iti alegi aspiratorul pentru casa

Cand vine vorba de curatenia in propria locuinta nu exista loc de compromis in ceea ce priveste produsele si echipamentele necesare.

Aspiratorul este un dispozitiv indispensabil pentru curatarea in profunzime a podelelor, covoarelor, inlaturarea prafului de pe suprafete si curatarea in spatiile greu accesibile precum: coluti, rosturi, geamuri ori sub piesele de mobilier.

Astfel, achizitia unui aspirator trebuie analizata din timp pentru a face cea mai buna alegere, raportat la spatiul pe care dorim sa il curatam. Tehnologiile moderne extrem de inovative au dus la aparitia unui numar mare de tipuri de aspiratoare, cum ar fi: aspiratoare cu sau fara sac, verticale, cu functie de spalare, cu functie “umed/uscat”, aspiratoare de mana sau cele tip robot. Toate aceste tipuri de aspiratoare au specificatii diferite si alegerea lor tine atat de caracteristicile tehnice, cat si de aspectul aspiratorului si propriile preferinte.

Cum alegi cel mai bun aspirator pentru tine?

 • Consumul de energie electrica – aceasta caracteristica poate fi usor identificata prin clasa de energie,cel mai mic consum fiind in cazul celor din clasa A, iar cel mai mare consum la cele din clasa G.
 • Puterea de absorbtie este un factor decisiv in alegerea aspiratorului. Ea poate varia intre 650 de wati si 1.500 de wati si trebuie raporatata la spatiul ce urmeaza a fi aspirat. Cu cat spatiul este mai mare, cu atat puterea de aspirare trebuie sa fie mai mare.

*ATENTIE: Trebuie sa faci diferenta intre puterea motorului si cea de absorbtie. Puterea motorului este mai mare si iti poate da indicii despre cat consuma aspiratorul respectiv, iar cea de absorbtie iti spune cat de eficient este aparatul.

 • Capacitatea de stocare este deasemeni direct proportionala cu spatiul ce necesita a fi curatat pentru a evita golirea frecventa a recipientului de murdarie. Astfel economisim timp si energie.
 • Suprafetele ce urmeaza a fi curatate spre exemplu suprafete dure (parchet, gresie, piatra) sau spatii preponderant mochetate ori cu covoare.
 • Filtru HEPA pentru emisiile de praf – majoritatea aspiratoarelor moderne beneficiaza de filtru HEPA care retine particulele de praf in timpul procesului de aspirare si impiedica imprastierea lor prin casa, fiind extrem de util pentru persoanele alergice la praf. Cu cat numarul inscriptionat pe filtru este mai mare, cu atat el este mai eficient in retinerea impuritatilor.
 • Nivelul de zgomot – alegeti un aspirator silentios. Acest lucru poate fi identificat usor prin decibeli (dB), care nu trebuie sa fie mai mare de 60 (dB).
 • Tipul de roti este un aspect important pentru cei care folosesc aspiratorul pentru curatarea parchetului. In acest caz trebuie ales un model cu roti confectionate dintr-un plastic mai moale pentru a evita zgarierea suprafetei.
 • Lungimea cablului de alimentare trebuie sa fie una suficienta pentru a nu schimba priza de prea multe ori.
 • Greutatea aspiratorului deasemeni un alt aspect destul de important pentru a nu depune foarte mult efort in timpul manevrarii acestuia.

 

Folosirea corespunzatoare a aspiratorului este un factor important pentru buna functionare a acestuia, in parametri normali si implicit prelungirea timpului de utilizare a electrocasnicului.

Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand folosesti un aspirator:

 • Goleste periodic recipientul destinat colectarii murdariei, in caz contrar scade puterea de aspirare, motorul este supraincalzit, iar praful colecatat ajunge din nou in incapere.
 • Utilizeaza accesoriile incluse pentru a fi mai eficient si nu a forta inutil anumite segmente. De asemeni periile trebuie curatate manual de scame, fire de par si praful care se depune pe perie.
 • Nu lasa motorul sa se supraincalzeasca. De el depinde buna functionare pe termen lung a aspiratorului.
 • Insista cand cureti covoarele si schimba directia de aspirare pentru o curatare in profunzime.
 • Incepe cu spatiile mici!

 

Alegerea aspiratorului potrivit pentru propria locuinta nu este una usoara intrucat trebuie sa tii cont de diferite aspecte si de caracteristicile tehnice, astfel incat sa faca fata cu succes sprafetei de care dispuneti. Analizeaza fiecare detaliu inainte de a face alegerea finala!

 

La EUROTECH, credem ca prin decizii corecte si cu o mana de ajutor din partea noilor tehnologii pe care vi le punem la dispozitie viata poate deveni mai simpla. Apeleaza cu incredere la echipa noastra de consilieri in vanzari si iti vom veni in ajutor cu sfaturi si consiliere personalizata pe tipologia necesitatilor tale, cu servicii profesioniste si sigure de comercializare si service autorizat in garantie si post garantie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X