Mereu la inaltimea asteptarilor. Montaj generator de 110 kVA la Cabana Dochia

Fiecare montaj implica o serie de provocari insa, cea de la Cabana Dochia a fost intru totul unica.

Clientul TCE 3 Brazi a solicitat asistenta echipei de profesionisti de la Eurotech. 

Astfel specialistii nostri Catalin Dediu si Remus Bisoc au participat la mutarea prin dezasamblare/reasamblare a generatorului Pramac de 110 kVA la numai putin de 1.750 m in Muntii Ceahlau. Hotarati sa raspunda profesionist solicitarii, echipa de tehnicieni s-a deplasat spre Piatra Neamt pentru a gasi cele mai potrivite solutii.

Avand in vedere dimensiunea generatorului dar si drumul fara acces auto, s-a hotarat dezansambleze generatorul pe componente de o greutate admisa transportului cu elicopterul. Astfel, fiecare element al generatorului aflat la baza muntelui a fost cantarit, fixat cu chingi si asigurat pentru transportare in conditii de maxima siguranta. Cu primul transport a fost dus sasiul generatorului cu rezervorul pentru a fi montate pe platforma betonata pregatita anterior, iar cu urmatoarele au fost aduse motorul cu alternatorul. Pentru a urca pe munte toate elementele componente ale generatorului au fost efectuate 4 drumuri cu elicopterul de la baza muntelui pana la Cabana Dochia. Conditiile meteo si constrangerile spatiului de manevrare atat a tehnicienilor specializati, cat si a elicopterului care nu putea face punct fix din pricina rafalelor de vant au contribuit la ingreunarea procesului de transportare.

Din pricina terenului accidentat,a fost imposibila utilizarea de echipamente de ridicare precum, macara, transpalet si palan necesare in procesul de ridicare pentru remontarea componentelor generatorului. Prin urmare montarea generatorului si asamblarea componentelor s-a realizat fara ajutorul echipamentelor de ridicare. Desi tehnicieni au avut parte de peripetii montarea generatorului pe culmele muntelui s-a finalizat cu un real succes.

Echipa Eurotech este mereu la inaltimea asteptarilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *