fbpx

Nou: Motocompresorul KAESER Mobilair 31 cu carcasa din polietilena

De cosit a auzit toata lumea, dar cati dintre noi se pricep la asa ceva? Daca e sa vorbim despre uneltele primare pe care inca le folosesc bunicii nostri, atunci cu siguranta ramanem si mai putini. Vestea buna e ca astazi avem la indemana o tehnologie usor de folosit, astfel incat cositul sa nu ne mai dea batai de cap. La Eurotech Iasi va invatam sa stapaniti echipamentele pentru cosit, astfel incat sa va placa o asemenea activitate.

Mai jos am enumerat cateva tehnici si informatii extrem de utile, care va pot usura munca in propria curte.

Cosierea pe diverse terenuri

Motocoasa STIHL de la Eurotech este una dintre variantele cele mai bune la care putti apela. Chiar daca nu ati mai folosit vreodata o motocoasa, produsul semnat de STIHL este prietenos si promite o experienta placuta. Aparatul cu pricina se roteste in semicerc de la dreapta la stanga, miscare care va ajuta sa inaintati pas cu pas.

Tehnologia de baza

Avand in vedere ca directia de taiere este opusa acelor de ceasornic, practica ne confirma ca miscarea cea mai intalnita este de la dreapta la stanga. Bineinteles, acest lucru nu este deloc intamplator deoarece permite ca iarba cosita sa cada pe suprafata pe care motocoasa STIHL a actionat in prealabil.

Tehnologia de baza pentru iarba inalta

Daca va confruntati cu situatia in care iarba este foarte inalta, este recomandat ca mai intai sa retezati partea superioara prin intermediul aceleasi miscari (de la dreapta la stanga) si invers pentru partea superioara (de la stanga spre dreapta). Astfel, materialul cosit ramane si de data asta in stanga.

Suprafte mari, netede – Rotirea corecta

Cositul presupune o serie de tehnici foarte clare, printre care se numara si „metoda patratului”. Aceasta presupune impartirea supraftei de cosit in patrate, care sa va ghideze directia de actiune. Regula este sa lucrati mereu de-a lungul laturilor exterioare pana va apropiati de centru.

De-a lungul coastei – Fasie cu fasie

Prin intermediul acestei metode avti sansa sa cositi cat se poate de corect, fara prea multe eforturi. Tot ce trebuie sa facti este sa cositi o fasie dispusa paralel cu coasta si apoi sa reveniti in linia cosita. Prin repetarea acestei miscari, fasiile de pe coasta vor fi cosite impecabil.

Evitarea obstacolelor – Acoperirea in joaca

Sunt situatii in care trebuie sa cositi in jurul pomilor sau arbustilor. Pentru a evita ruperea crengilor sau a tulpinilor putti apela cu incredere la firul cositor. La fel, daca suntti nevoiti sa cositi printre plante asezate la distante mici, putti profita de metoda formarii unei bolte cu ajutorul aparatoarei de la motocoasa. Astfel, tulpina ramane protejata, iar suprafata din jurul acesteia este cosita asa cum va doriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X