fbpx

O istorie de succes: 80 de ani de la primul ciocan Bosch

De 80 de ani Bosch inoveaza, pentru putere maxima si calitate profesionala viabila. In anul 1932, acum 80 de ani, a fost lansat pe piata EH 600 Professional, primul ciocan demolator cu mecanism rotopercutor.

43 de ani mai tarziu, in 1975 Bosch inventeaza sistemul de prindere accesorii SDS-plus, sistem ce a devenit cu timpul un standard in industrie. Sistemul SDS a aparut ca o necesitatea pentru o prindere mai buna a burghielor si pentru a evita inconvenientele prinderii in mandrina cu cheie.

Indiferent cat de tare este strans burghiul, la munca intensa de pe santier se intampla ca mandrina sa alunece pe coada cilindrica a burghiului. Iar canalele din coada burghielor SDS rezolva problema a alunecarii. In plus sistemul este mai practic si mai rapid, pentru ca timpul de schimbare a accesoriilor este mai mic, si rotopercutorul poate fi folosit in cateva secunde pentru a putea da gauri cu diametre diferite.

In 1984 Bosch lanseaza primul ciocan cu acumulator din lume, GBH 24 VRE.

6 ani mai tarziu Bosch inventeaza sistemul de prindere accesorii SDS-max, un sistem de prindere pentru rotopercutoarele si demolatoarele mari. Desi numele seamana, nu exista nici un fel de compatibilitate intre SDS-plus si SDS-max. Cu SDS-plus sunt dotate ciocanele rotopercutoare si demolatoarele mici si medii pentru gauri in beton pana la 32 mm, iar cu SDS-max sunt dotate cele pentru uz industrial. Ciocanele rotopercutoare industriale, cu sistem de prindere SDS-max, pot cu ajutorul unui adaptor sa foloseasca si burghie SDS-plus.

In anul 2001, la nivel mondial, Bosch lanseaza o noutate: GBH 5-40 DE Professional, primul ciocan rotopercutor cu sistem de amortizare a vibratiilor Vibration Control.

In 2005 vedea “lumina santierelor” GBH 36 V-Li Professional, primul ciocan rotopercutor cu acumulator avand puterea unei scule electrice alimentate la retea.

2010 este anul celui mai puternic ciocan demolator electric din lume, GSH 27 VC (Vibration Control), iar 2011 al primului ciocan SDS-plus din lume cu amortizare activa a vibratiilor GBH 2-28 DFV.

Anul acesta Bosch a inovat din nou: GSH 11 VC Professional, cel mai puternic ciocan demolator de 11 kg din lume si GBH 8-45 DV Professional, putere de 1.500 W si vibratii reduse.

Aceasta este istoria competentei de 80 de ani a ciocanelor Bosch pentru mica si marea industrie.

Ciocanele Bosch se fabrica in doua uzine, sub aceeasi tehnologie a utilajelor perfecte.

In uzina din Sebnitz se fabrica ciocanele SDS-plus: peste 20 de milioane de bucati au parasit uzina de la inaugurarea fabricii in 1990. Si GBH 2-28 DV/DVF Professional este produs aici. O instalatie de testare automata verifica foarte amanuntit dupa montaj fiecare masina in parte. In uzina din Leinfelden echipele de dezvoltare investesc multa munca in imbunatatirea continua a ciocanelor Bosch. Numai unul din numeroasele exemple: continuand legenda lui GSH 27 Professional cu GSH 27 VC Professional, chiar ciocanul cel mai bun a mai fost imbunatatit inca o data!

In magazinul EUROTECH gasiti Muzeul Sculelor Electrice Bosch, unde am adunat peste 10 scule, cea mai veche fiind din anul 1963. Toate sculele din acest muzeu sunt perfect functionale.

Pe noi ne gasiti de luni pina vineri de la 8-18 si sambata de la 8-13, pe Splai Bahlui Mal Stang nr 25B.
Daca vreti sa ne sunati, asteptam telefonul dumneavastra la 0232/231.435.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X