Pompa de zugravit – Aliatul tau numarul 1

Vremurile in care varuitul era o lucrare solicitanta ce necesita foarte mult timp, atentie si precizie au disparut odata cu aparitia pompelor de zugravit. Ce este o pompa de zugravit? Este un utilaj special conceput pentru aplicarea mai multor tipuri de materiale, cum ar fi: vopsea, lac, email sau alte tipuri de materiale lichide. Stratul de vopsea aplicat este subtire si drept, fara scurgeri, datorita tehnologiei de pulverizare.

Pompa de zugravit poate fi folosita atat la nivel profesional, cat si la nivel casnic, putand fi folosita pentru zugravirea peretilor si a tavanului, lacuirea mobilei sau a altor suprafete din lemn, curatarea peretilor, aplicarea substantelor de protectie a fierului si a altor metale.

Tipuri de pompe de zugravit:

 1. Pompe mecanice (manuale) – sunt acele pompe care functioneaza prin actionarea unui maner, care umple rezervorul cu aer, iar prin intermediul pompei si a furtunului vopseaua este pulverizata. Aceste pompe sunt ideale pentru proiectele mici, casnice, avand o presiune de 0.4-0.6 Mpa.
 2. Pompe pneumatice – functioneaza pe baza unui compresor si se impart in 3 categorii: HP (tensiune inalta), HVLP (capacitate mare si tensiune medie) si LVLP (capacitate si tensiune medie).
 3. Pompe hidraulice – ele pot fi de mai multe tipuri: cu membrana, rotative, cu piston si rotor.
 4. Pompa airless cu membrana – utilizate in special pentru vopselele acrilice si pe baza de ulei sau apa, dar si alti solventi, email sau emulsii.
 5. Pompe cu piston – pistonul este utilizat pentru a aspira vopseaua in vid si a o impinge in furtun.
 6. Pompe electrice – functioneaza pe curent electric.

Cum alegi o pompa de zugravit?

Cu ajutorul unei pompe scapi de grija zugravitului. Este cel mai usor si versatil mod de vopsire intr-un timp foarte scurt, cu efort minim si ofera un finisaj de calitate fara risipa de material. Spre exemplu in cazul tehnologiei airless, dispozitivul fara aer absoarbe vopseaua la apasarea unui buton si o face disponibila direct la pistol sau la o rola de vopsea alimentata in interior.

Alegerea unei pompe trebuie realizata raportandu-te la cateva criterii esentiale, precum:

 • Puterea care influenteaza in mod direct nivelul de eficienta si productivitate. In acest sens, pompele profesionale destinate domeniului constructiilor sau in cel al industriei, puterea trebuie sa fie de aproximativ 700W, fiind potrivita pentru aplicatii de lunga durata. In cazul pompelor de tip hobby, uz casnic, acestea trebuie sa aiba o putere intre 100 si 200 W.
 • Productivitatea indica consumul de vopsea pe minut, si totodata eficienta de vopsire. Productivitatea influenteaza in mod direct viteza de vopsire. Cu cat productivitatea este mai inalta, cu atat viteza de vopsire este mai mare.
 • Presiunea aerului trebuie sa fie intre 6 si 8 bari.
 • Diametrul duzelor care influenteaza intensitatea pulverizarii. Cu cat diametrul duzei este mai mare, cu atat pulverizarea este mai intensa. Duzele de 1.3-1.7 mm sunt recomandate pentru emailuri, lacuri si vopsele lichide.
 • Tipul rezervorului poate fi din plastic sau metal si are capacitate diferita in functie de modelul pompei.
 • Materialul din care este realizata pompa stabileste rezistenta si durabilitatea pompei in timp. Materialul unei pompe calitative este titanul sau alte tipuri de metale dure.
 • Compresorul trebuie ales in functie de tipul pompei si necesitati.

Top 5 cele mai vandute pompe la Eurotech:

 1. Pompa airless pentru zugravit/ vopsit BISONTE PAZ-6860e este o pompa airless cu membrana, cu ajutorul careia se pot aplica vopseluri pe baza de apa si / sau ulei, solventi, email, emulsii.

 1. Pompa airless pentru zugravit/vopsit Bisonte PAZ-6325ic este o pompa cu piston si control electonic al presiunii.

 1. Pompa pentru gleturi si zugraveli WAGNER PlastCoat HP30 este extrem de versatila datorita tehnologiei HEA, pompa cu snec poate fi folosita si pentru aplicarea vopselurilor si a gletului.

 1. Pompa airless pentru zugravit/ vopsit PAZ 6321 BISONTE este ideala pentru aplicarea vopselurilor pe baza de apa si /sau ulei.

 1. Pompa airless hidraulica PAZ-9800e de la BISONTE este ideala pentru pomparea materialelor cu vascozitate ridicata si poate fi utilizata cu pana la trei pistoale simultan.

La Eurotech poti solicita punerea in functiune GRATUITA direct in santier! Operatiunea este asigurata de personal calificat si se efectueaza in santier sau in locatia aleasa de catre client cu utilajele si materialele acestuia. Clientul poate desemna maxim 2 persoane ce vor fi instruite sa utilizeze echipamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *