fbpx

Racitoarele de aer, tehnologie alternativa la aparatele de aer coditionat

Pentru majoritatea, aerul conditionat a devenit un aparat indispensabil, acasa sau la serviciu, atat pe timpul verii, cand temperaturile insuportabile si umiditatea ridicata fac aerul irespirabil, cat si iarna, pentru a spori confortul termic al incaperii.

Cu totii stim ca aerul conditionat nu este cel mai prietenos cu sanatatea si nici cu mediul. Tocmai de aceea au aparut variante alternative la clasicele aparate de aer conditionat. Cea mai cunoscuta si convenabila alternativa este racitorul de aer, acesta iti permite sa te bucuri de aerul racoros si curat cat e vara de lunga in incaperi sau in aer liber, pe terase.

Cum functioneaza?

Racitoarele portabile racesc aerul prin intermediul unui proces simplu, natural. Procesul de racire prin evaporare functioneaza pe principiul absorbtiei de caldura prin evaporarea apei. O pompa extrage apa din rezervor, o transporta in partea superioara a unui filtru din celuloza cu suprafata mare, fiind astfel imbibat in apa. Acolo aerul este racit prin evaporare si apoi impins de ventilator in incapere. Astfel, aerul scade cu suficiente grade incat sa rezulte un mediu placut pentru lucru sau relaxare.

De ce sa achizitionezi un racitor de aer?

Spre deosebire de aparatele de aer conditionat, racitoarele evaporative de aer utilizeaza cu 80% mai putina energie (180 si 280 W), ceea ce inseamna un consum redus, sunt mult mai economice si au nevoie de mai putina intretinere. In plus, sunt mult mai prietenoase cu mediul decat racirea clasica cu aer conditionat, datorita faptului ca folosesc numai apa si aer si ofera confort termic ridicat.

Un alt avantaj al racitoarelor, este acela ca pot fi folosite atat in interior cat si in exterior, sunt eficiente in combinatie cu aerul de afara, oferind un aer proaspat pentru un mediu confortabil. Aerul nu recircula germenii, gazele, acarienii sau mirosul neplacut, ceea ce il face mai curat si mai sanatos.

Sunt portabile, deci pot fi mutate oriunde e nevoie dupa bunul plac, fiind necesara doar conectarea la reteau electrica si alimentarea cu apa.

De asemenea, pot parfuma aerul daca in rezervor se pun esente sau parfumuri. Indeparteaza tantarii, ceea ce il face ideal pentru vara.

Racitoarele de aer portabil sunt solutia ideala, în special pentru spatiul deschis, cum ar fi pe terase, oferind confortul termic necesar pentru zilele de vara toride. In plus, in rezervor se poate pune esenta de parfum pentru un aer parfumat si pentru a indeparta tantarii. Economice, usor de manevrat si prietenoase cu mediul inconjurator, racitoarele de aer sunt fara indoiala solutia ce intruneste toate criteriile necesare pentru a fi preferate in detrimentul aparatelor clasice de racire a aerului.

Pentru ca tu sa beneficiezi de tot confortul de care ai nevoie vara aceasta, Eurotech iti propune gama de racitoare BioCooler de la Master. In plus, gasesti specialisti formati in domeniu, atat pe partea de consultanta cat si pe partea de service.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X