fbpx

Redu timpul de uscare – foloseste un dezumidificator!

Conditiile grele de munca impun folosirea celor mai performante echipamente.

Cand vine vorba de eliminarea umiditatii dintr-un spatiu de dimensiuni mari, precum o hala sau uscarea tencuielilor de pe santier este necesar un dezumidificator profesional. Acest tip de aparat este special conceput pentru conditii dificile, precum praf ori temperaturi aproape de 0 °C, reusind sa elimene in doar cateva ore zeci de litri de apa.

Dezumidificatoarele profesionale sunt echipamente destinate utilizarii pe santiere, in muzee, arhive, birouri, spatii comerciale, depozite si alte spatii de dimensiuni mari, dar si pentru utilizare casnica. Pe magazinul Eurotech gasiti o gama larga de dezumidificatoare potrivite pentru sarcinile dumneavoastra de lucru. In plus, beneficiati de consiliere profesionala din partea unei echipe cu experienta, pentru a alege produsul potivit.

 1. Care este principiul de functionare?

Dezumidificarea este procesul de absortie a umiditatii care se afla in aer sub forma de vapori. Dezumidificarea se poate face in doua moduri:

a. Prin condensare – Aerul umed este aspirat cu ajutorul unui ventilator, i se scade umiditatea prin condensare si apoi este eliberat in incapere unde se amesteca cu aerul mai umed. In timp, in acest mod, umiditatea relativa scade pana la atingerea nivelului dorit.

b. Prin condensare cu compresor – atrage umiditatea din camera si o trece prin agentul frigorific, transformand-o intr-un lichid ce este varsat in rezervorul de apa. Aerul trece in continuare prin partea dezumidificatorului care este mai calda si apoi este eliberat inapoi in camera.

 1. De ce criterii trebuie sa tin cont cand achizitionez un dezumidificator?
 • Suprafata incaperii
 • Gradul de izolare al spatiului si nivelul de umiditate din acesta
 • Umiditatea zonei geografice
 • Nivelul de tehnologizare al aparatului: clasic sau cu functii inteligente
 • Clasa energetica

Toate aceste criterii sunt relevante pentru a putea identifica dezumidificatorul potrivit, in functie de datele sale tehnice.

 1. Unde se pozitioneaza dezumidificatorul?

Cel mai bine este ca dezumidificatorul de aer sa fie situat central, la baza treptelor sau langa sursa de umiditate. Atentie, dezumidificatoarele cu compresor trebui tinute departe de sursele de caldura (spre exemplu de radiatoare).

Amplasati un dezumidificator de aer in acele incaperi unde umiditatea atinge niveluri mari sau care sunt utilizate cel mai des. Pentru o functionare eficienta si o circulatie optima a aerului este necesar sa lasati suficient spatiu de jur imprejurul dezumidificatorului.

 1. Beneficiile utilizarii unui dezumidificator:
 • Timp redus de uscare a tencuielilor, sapelor sau a altor materiale de constructii
 • Previne deteriorarea materialelor textile, deformarea lemnului, rugina, mucegaiul, igrasia, condesul.
 • Elimina alergenii și acarienii

 

La Eurotech, credem ca prin decizii corecte si cu ajutorul noilor tehnologii pe care vi le punem la dispozitie viata poate devei mai simpla. Apeleaza cu incredere la echipa noastra de consilieri in vanzari si iti vom veni in ajutor cu sfaturi si consiliere personalizata pe tipologia necesitatilor tale, cu servicii profesionale si sigure de comercializare si service autorizat in garantie si post garantie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X