fbpx

Asigurarea împotriva căderii în timpul lucrului la înălțime, între obligație legală și opțiune

Uneori, viața chiar atârnă de un fir. Asta ar spune-o cei care înțeleg că în fața construcțiilor moderne și a imensității inovației omul este, încă, prea fragil.

Dar tehnologia nu negociază. De cele mai multe ori, impune. Lucrul operatorilor la înălțime, în slujba lucrărilor de întreținere sau reparație a marilor clădiri e o necesitate.

Cât costă riscul? Cât o viață de om. Ceea ce îl face mult prea însemnat pentru a fi trecut neglijent cu vederea.

Dar soluțiile salvatoare de vieți există. Eurotech le dă mai departe, sub forma sistemelor de siguranță care exclud pericolul căderii.

 EUROTECH în parteneriat cu DELTA PLUS și EOLICA TS, vă propune soluții profesionale personalizate și complete de asigurare a operatorilor împotriva căderii în timpul lucrului la înălțime.

Putem vorbi despre deplasarea oamenilor pe acoperișuri ori de deplasarea acestora în plan vertical sau înclinat. Măsurile de protecție se adresează tuturor.

Se numesc, generic, sisteme de linia vieții și se instalează în toate  zonele în care accesul creează pericol de cădere de la înălțime.

Instalate pe cablu sau pe șină, acestea permit operatorului să se deplaseze fără restricții și fără să se desprindă din sistem la trecerea prin ancorele intermediare.

Cum funcționează?

În caz de dezechilibrare și cădere de pe acoperișuri, operatorul rămâne agățat de cablu prin intermediul mijlocului de legătură, ce are rolul de a-i amortiza căderea.

Linia vieții verticală are în componență un element individual de blocare, ce culisează pe cablu / șină, care va face imposibilă căderea operatorului de pe scară, blocându-l în poziția respectivă.

Ulterior, acesta va trebui evacuat si salvat, de către oameni ce trebuie pregătiți să intervină în astfel de situații.

Când discutăm despre lucrul la înălțime, principalele nevoi ale beneficiarului ce pot fi acoperite de EUROECH și partenerii săi DELTA PLUS și EOLICA TS, pot fi legate de:

  • echipamentele de protecție individuală specifice pentru operatorii proprii: cască de protecție, ham anticădere cu centură, sistem anticădere culisant;

  • furnizarea și instalarea de sisteme de asigurare anticădere specifice: sisteme de linia vieții, balustrade de împrejmuire, plase metalice pentru protejarea la căderea prin luminatoare, puncte de ancorare fixe, mergând până la aplicarea de substanțe chimice omologate pe cupolele luminatoarelor, substanțe ce creează o peliculă cu proprietăți mecanice foarte bune.
  • servicii de consultanță privind instalarea sistemelor de linia vieții;
  • certificarea / recertificarea instalării sistemelor de linia vieții;
  • sesiuni de training cu privire la utilizarea echipamentelor specifice lucrului la înălțime, dar și pentru evacuarea în siguranță / salvarea oamenilor în caz de cădere.

Instalarea sistemelor permanente de protecție împotriva căderii stă în sarcina beneficiarului lucrării. Contractorii au, însă, obligația de a deține echipament individual de protecție și de a avea dovada că au fost instruiți de persoane competente să lucreze la înălțime, în momentul în care intervin pe un amplasament.

Care este sistemul de siguranță adecvat? Depinde de frecvența lucrării într-o anume zonă, de numărul de persoane implicat simultan în activitate, de complexitatea lucrării, de corozivitatea mediului și potențialul exploziv al zonei, dar și de gradul de risc la care sunt expuși lucrătorii.

Doar un lucru e cert: asigurarea vieții nu este o opțiune. De aceea, în spatele experienței echipei Eurotech, alături de partenerii Delta Plus și Eolica TS, stă alternativa sigură a protecției.

În schimbul riscului deceselor sau accidentelor cu urmări ireversibile, credem că simplul fapt de a trăi merită sprijinit de linia vieții – sistemul căruia supraviețuirea nu îi scapă.

“NOI ÎNLĂTURĂM RISCUL DECESELOR SAU ACCIDENTELOR CU URMĂRI IREVERSIBILE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X