Cum aleg un generator pentru casa?

Cum aleg un generator pentru casa?

Multi dintre noi au dat comoditatea locuirii intr-un apartament in oras, pe confortul si avantajele unei case situate departe de zgomt si poluare.

Cei care se bucura de verdeata si spatiu se confrunta insa cu probleme privind alimentarea la retea, mai exact intreruperea curentului electric sau fluctuatiile de tensiune electrica. Acest fenomen este mai intens in sezonul rece.

Nimic nu este mai neplacut decat sa ramai pe intuneric si fara caldura noaptea, in plina iarna.

Cea mai buna solutie, pentru a fi salvat in astfel de situatii, este achizitia unui generator de curentcare sa asigure alimentarea principalilor consumatori, cum ar fi centrala termica si aparatele frigorifice, in caz de avarie sau fluctuatii.

Cum alegem acest generator?

Ce factori trebuie sa luam in calcul?

Inginerii de la EUROTECH IASI ne-au facut o lista scurta, dar importanta, a principalelor aspecte de care trebuie sa tinem cont:

Trebuie sa analizam ce consumatori se doresc a fi alimentati de generator.

De obicei acesti consumatori sunt cei care asigura confortul de zi cu zi si pot fi: centrala termica, aparatele frigorifice, aparatele de iluminat, aparatele de gatit, etc.

Dupa inventarierea acestora si calcularea consumului, in kW, se poate alege generatorul.

Cat de dese sunt intreruperile de curent si cat dureaza?

Este un factor important in alegerea generatorului pentru ca determina autonomia – cat poate functiona generatorul fara sa se opreasca.

Existenta unui spatiu in care sa fie depozitat generatorul?

Unele generatoare au nevoie de spatiu acoperit si, daca sunt montate la interior, de aerisire.

Sistemul de preincalzire este recomandat la dotarea generatoarelor care sunt instalate la exterior si faciliteaza pornirea usoara a generatorului in conditii de temperaturi scazute.

Este nevoie de automatizare sau nu?

Generatoarele cu automatizare pornesc automat, intr-un interval de maxim 10 secunde, de la inregistrarea fluctuatiei sau intreruperii de curent.

Generatoarele fara automatizaretrebuie pornite la sfoara. Primele sunt mai avantajoase pentru ca intervin imediat, fara a fi necesara deplasarea la generator, prin frig sau intuneric. Pot porni de asemenea si in lipsa locatarilor, pastrand astfel functionalitatea electrocasnicelor.

Motorina sau benzina?

Avantajele generatoarelor cu motor diesel: consum redus de combustibil, costuri de mentenanta reduse, puteri mari la turatii mici (1.500 rpm), randamente bune la puteri peste 15 kVA.

Avantajele generatoarelor cu motor pe benzina: porniri mai usoare in conditii de temperatura scazuta, masa redusa, sunt mai usor de intretinut, dimensiuni de gabarit reduse, pret redus. Turatia de lucru a acestor generatoare este de 3.000 rpm si au puteri pana la 15 kVA.

Aceasta ar fi lista scurta care trebuie luata in calcul.

Trebuie sa precizam ca alegerea unui generator nu e atat de simpla si necesita consultanta de specialitate.

La EUROTECH IASI gasiti specialisti formati in domeniu, atat pe parte de consultanta cat si pe parte de service. Produsele comercializate sunt originale, au garantie de pina la 24 de luni si beneficiaza, pe toata perioada exploatarii, de service specializat.

EUROTECH IASI recomanda generatoarele KIPOR, cu o gama diversificata, de la uzul ocazional, in deplasarile la munte sau mare, pina la uzul industrial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *