Echipamente esențiale pentru grădinărit. Ghid de achiziționare a motosapelor

Încă din cele mai îndepărtate timpuri, oamenii s-au îndeletnicit să lucreze pământul, să îngrijească plantele și să culeagă roadele acestora. Chiar dacă grădinăritul este acum privit mai degrabă ca un hobby decât ca o activitate full-time, pasiunea pentru munca în aer liber nu a dispărut: ea a fost, însă, ușurată de dispozitivele și utilajele ce au fost concepute special pentru aceasta. Fie că vorbim despre gazon, legume, flori sau pomi fructiferi, fiecare necesită o îngrijire specifică și au nevoie de atenția ta pentru a se dezvolta corespunzător. Cu toate acestea, grădina poate deveni un spațiu de relaxare atunci când știi ce echipamente îți sunt necesare pentru fiecare activitate în parte. De aceea, îți prezentăm astăzi o parte dintre instrumentele care nu ar trebui să lipsească din „artileria” niciunui grădinar, fie el amator sau profesionist.

Înainte de toate, vei avea nevoie de câteva unelte de bază: greblă, săpăligă, cazma, foarfece de grădină și poate chiar instrumente pentru îngrijirea viței de vie. Acestea pot fi utilizate în situații diverse: de exemplu, o greblă îți poate fi utilă atât pentru a strânge frunzele uscate, cât și pentru a afâna pământul. Bineînțeles, mănușile sunt și ele necesare dacă vrei să îți păstrezi mâinile curate, iar roaba s-ar putea să îți devină un prieten de nădejde atunci când vei avea nevoie să transporți uneltele, dar și fructele sau legumele pe care le vei colecta din propria grădină.

În continuare, necesitățile depind de specificul grădinii tale. Dacă îți propui să cultivi legume, motocultivatoarele vor fi echipamente de bază pentru activitatea ta. La Eurotech, poți alege dintre game variate de motosape și motocultoare, fiecare cu specificații diferite, adaptate nevoilor tale. Motosapele reprezintă utilaje ușoare utilizate pentru a mărunți sau a prăși pământul și chiar pentru a ara terenurile moi. Astfel, ele își demonstrează utilitatea în pregătirea solului și întreținerea acestuia. De asemenea, există posibilitatea de a atașa accesorii precum pluguri (pentru arat, bilonat sau chiar pentru a scoate cartofi), freze de săpat sau roți menite să faciliteze transportul motosapei.

Motocultoarele, în schimb, sunt utilaje mai complexe, destinate pentru suprafețe mai mari și activități mai specifice, cum ar fi plantarea semințelor. Acestea se caracterizează prin dimensiunile și greutatea mai mari decât cele ale unei motosape și, în același timp, prin puterea superioară. Pot fi accesorizate cu dispozitive diverse, dintre care amintim doar cultivatorul, bara de cosire și chiar turbine sau lame de zăpadă.

 

Ce ar trebui să ai în vedere atunci când achiziționezi o motosapă

 

Așa cum am precizat deja, înainte de a lua orice hotărâre cu privire la ce tip de motocultivator vrei să cumperi, trebuie să stabilești clar scopul pentru care vei utiliza acest echipament. După această etapă, există câteva caracteristici care te pot ajuta să faci o investiție corectă, dintre care motorizarea, dimensiunile, precum și funcțiile și accesoriile disponibile.

  • Motorizarea. În funcție de sursa de energie, motosapele pot fi electrice sau termice. Cele electrice pot fi, la rândul lor, alimentate la rețea sau cu acumulator și sunt mai silențioase și mai ușor de întreținut decât motosapele cu motor termic. Cu toate acestea, utilajele de acest tip au o putere mai mică, așa că dacă ai de întreținut o suprafață mai mare de teren, este recomandat să alegi o motosapă care să funcționeze cu ajutorul combustibilului (benzină sau diesel). Deși sunt mai costisitoare decât primele, acestea sunt mai performante și au o putere de manipulare a pământului mult mai mare. Atunci când alegi un astfel de utilaj, ai grijă la numărul de CP (cai putere) ai motorului, dar și ca acesta să fie în patru timpi. Pentru grădina proprie, o motosapă cu motor de până în 7 CP este suficientă, iar pe site-ul nostru gășești o varietate de modele pe care le poți achiziționa.

Produsele pot fi achiziționate de aici, aici și aici.

 

Pentru lucrările de pe câmp sau pe suprafețe mai mari, îți recomandăm să alegi o motosapă cu cel puțin 10 CP, cum este, de exemplu, motosapa MediaLine MS 100 DCF. Aceasta funcționează cu ajutorul unui motor diesel în patru timpi și răcire cu aer, având un rezervor de 3,5 litri și un consum specific de 280 g/kWh. O altă caracteristică importantă a acestui dispozitiv este faptul că este dotată cu o cutie de viteze în două trepte înainte și una înapoi, ceea ce face transportul utilajului mult mai simplu.

  • Dimensiunile. Ce este important aici nu este neapărat dimensiunea totală a utilajului pe care vrei să îl achiziționezi, întrucât manevrarea acestuia poate fi ușurată prin diverse tehnici, cum ar fi poziționarea plugului, roțile de transport sau mânerele ergonomice reglabile. Ce trebuie să ai în vedere este, însă, lățimea de tăiere și distanțele dintre cuțitele plugului. Motosapa Viking HB585, spre exemplu, îți oferă posibilitatea de a regla dimensiunea frezei de la 60 cm până la 85 cm, în funcție de necesitățile terenului tău.
  • Funcțiile și accesoriile. O motosapă de calitate vine la pachet cu unele dotări standard specifice, dar îți oferă și posibilitatea de a atașa diverse accesorii. Dintre echipamentele pe care aceste utilaje le conțin în mod normal, cele mai importante sunt sistemul de reglare a adâncimii de lucru, roțile pentru transport și discurile laterale de protecție. De asemenea, în funcție de specificul activităților tale, motosapele îți oferă posibilitatea de a le accesoriza cu diverse pluguri, freze sau prășitoare. Una dintre recomandările noastre este motosapa Energo H70, care reușește să ducă la bun sfârșit majoritatea acțiunilor de întreținere a solului.

Așadar, tot ce trebuie să faci este să stabilești de ce ai nevoie de un astfel de utilaj și să afli care este motosapa potrivită pentru ceea ce îți propui să faci. Pentru că știm cât de mult contează să faci alegerea corectă, echipa Eurotech îți poate oferi, la cerere, consultanță tehnică specializată. Experiența noastră se fundamentează pe stagii de instruire avansate, așa că te putem ajuta cu detalii specifice pentru fiecare sculă sau mașinărie. Poți afla mai multe detalii despre acest serviciu aici sau la numărul de telefon 0232231435. Nu uita, cu echipamentele potrivite, grădinăritul îți va părea floare la ureche!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *