fbpx

Generatoarele electrice – Sfaturi privind întreținerea și utilizarea

În articolul de astăzi, inginerii noștri îți oferă informații importante privind instalarea, amplasarea, întreținerea și utilizarea generatoarelor.

INSTALAREA GENERATOARELOR

Deși toate generatoarele au cerințe comune, fiecare marcă și fiecare model are cerințe de instalare specifice. Este important să respecți cu strictețe instructiunile de utilizare scrise sau te invităm să iei legătura cu unul dintre specialiștii noștri pentru a te consilia.
Cel mai important, generatorul trebuie inspectat înainte de a fi pornit, în special dacă a fost achiziționat la mâna a doua, pentru a preveni incendiile și exploziile cauzate de instalarea defectoasă.
În general, un ghid detaliat de instalare este pus la dispoziție în momentul achiziționării produsului nou.
ALEGEREA PUTERII GENERATORULUI
Un generator cu o putere prea mică față de necesarul tău nu va avea o viață prea lungă sau se va opri și poate să cauzeze defecțiuni echipamentelor electrice alimentare. Recomandăm ca un generator utilizat pentru funcționare continuă să nu funcționeze niciodată cu încarcare mai mică de 40% din puterea maximă ce poate fi furnizată – optim ar fi între 50% si 70%.
Alți factori care pot afecta funcționarea eficientă a generatorului sunt altitudinea și temperatura aerului. Acești factori vor scădea randamentul generatorului. Când cumpărați generatorul, cereți informații în acest sens.

DIMENSIONAREA GENERATOARELOR ÎN CAZUL ALIMENTARII MOTOARELOR ELECTRICE

Pe lângă cerințele în ceeea ce privește încarcarea, este important să luați în calcul situația în care generatorul trebuie să alimenteze motoare electrice. Regula de baza este ca un motor conectat în stea are nevoie de 3 ori mai multă putere la pornire decât puterea sa în timpul funcționării.
Alegerea unui generator prea mic poate să facă dificilă pornirea motoarelor electrice, aparatelor de aer condiționat, compresoarelor sau congelatoarelor. În plus, supraîncarcarea la pornire poate să provoace scăderea tensiunii, de aceea intensitatea becurilor scade când un motor este pornit.
Aceste variații ale tensiunii pot fi mai mult decât supraîncarcatoare. Ele pot defecta echipamente electronice sensibile. Trebuie să vă asigurați că alegeți un generator suficient de mare pentru pornirea consumatorilor ce au în componența motoare electrice.

AMPLASAREA

Se face în funcție de anumite aspecte de care trebuie să țineți cont:
– admisia aerului pentru funcționarea și răcirea motorului;
– evacuarea gazelor de ardere;
– combustibilul, bateria și conexiunile electrice de curent alternativ;
– platformele de montare rigide și la nivel (multe aparate sunt deja montate pe structură de oțel);
– accesibilitate, pentru a se putea interveni ușor;
– izolarea față de spațiile de locuit, tineți zgomotul și gazele evacuate departe de spațiile locuite;
– spațiul și echipamentul pentru stingerea incendiilor, minimizați posibilitatea pericolului de incendiu;
– rețineti că generatoarele se mișca pe suport anti-vibrații. Lăsați un spațiu pentru a compensa acest lucru și utilizați cuplaje flexibile pe toate liniile și toate conexiunile.

INSTALAREA LA EXTERIOR

Generatoarele închise în carcase insonorizate sunt proiectate pentru a fi instalate afară, fixate pe o platformă de beton.
Alege un loc în apropierea tabloului de distribuție, care să-ți ofere accesibilitate pentru alimentarea cu combustibil și mentenanță.
Acesta trebuie să fie amplasat la cel puțin 1 metru de substanțele inflamabile și eșapamentul nu trebuie să aibă posibilitatea acumulării de monoxid de carbon în spațiile închise.

INSTALARAREA ÎN INTERIOR

Clădirea unde va fi amplasat generatorul trebuie să asigure o ventilație care să elimine căldura și gazele de eșapament.
Sistemul de aerisire trebuie să scadă temperatura camerei la un nivel acceptabil și să asigure un flux de aer curat și rece înăuntru precum și evacuarea aerului cald din încăpere.
Nu trebuie ca aerul cald să fie circulat în încăpere. Ventilatoarele de răcire a generatorului antreneaza atât umezeala cât și aerul. Aerul umed este coroziv pentru sudurile de cupru ale generatorului, astfel încât asigurați-vă că alimentarea cu aer este poziționată încât să minimizeze umezeala produsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X