Ca orice alt obiect pe care dorim sa il avem si sa il folosim in conditii optime, o perioada cat mai indelungata, acelasi lucru se aplica si in cazul motoferastraielor. Verificarea, curatarea si depozitarea corespunzatoare fac posibila functionarea in cele mai bune conditii o perioada mult mai mare de timp.
Cum trebuie procedat pentru ingrijirea corespunzatoare a motoferastraului?
Iata cativa pasi simpli:
- Verificarea lantului si pastrarea acestuia ascutit – Pentru rezultate mai eficiente si pentru a impiedica miscarile de recul este necesara ascutirea lantului. Atentie: primul pas este sa fixezi motoferastraul intr-un loc sigur si sa cuplezi frana lantului. Cel de-al doilea pas este sa verifici daca dispozitivul de reglare a adancimii de pilire are sagetile indreptate spre inainte, catre varful lamei motoferastraului. Ascutirea lantului se realizeaza cu ajutorul unei pile speciale, cu miscari line de impingere. Ungerea lantului este deasemeni un aspect important in buna functionare a motoferastraului.
- Curatarea motoferastraului – Este o parte foarte importanta a procesului de intretinere. Piese precum capacul ambreiajului sau al cilindrului trebuie scoase de pe motoferastrau pentru a putea fi curatate toate reziduurile de pe banda de frana a lantului. Foarte important de precizat este faptul ca se recomanda schimbarea filtrului de benzina cel putin o data pe an, iar filtrul de aer se va schimba ori de cate ori va fi necesar.
- Depozitarea corespunzatoare – Indiferent daca sunteti un utilizator profesionist si lucrati intens cu motoferastraul sau un utilizator ocazional, acesta trebuie depozitat in spatii uscate, ferite de intemperii sau alti daunatori. Pentru depozitarea indelungata este recomandata golirea motoferastraului de carburant si ulei, in timp ce lantul trebuie depozitat separat, intr-o cutie, pentru a evita ruginirea acestuia.
Curatarea tuturor pieselor, verificarea lantului si a nivelului de ulei se realizeaza cu instrumente speciale inainte de fiacare utilizare pentru evitarea producerii accidentelor. Deasemeni, daca nu va simtiti sigur pe realizarea intregului proces de curatare a motoferastraului este indicat sa apelati la tehnicieni profesionisti. Experienta si uneltele speciale va vor garanta mentenanta corespunzatoare a motoferastraului dumneavoastra.
Abia ce ati achizitionat un motoferastrau si nu stiti cum se face prima pornire?
Rodajul corect, adica punerea in functiune a unui motor nou fara a-l forta, se face in sarcina usoara taind lemne de diametre mici (10-15 cm max.), pana se consuma primele 3-4 rezervoare de benzina. Pentru motoarele in 2 timpi se foloseste un ulei de amestec recomandat de producator, in proportie de 2%, adica 20 de ml la litrul de benzina. Atentie, pentru a evita ungerea insuficienta a motorului, benzina nu trebuie sa fie mai veche de 1-2 saptamani si trebuie achizitionata de la o statie cu trafic mare de masini, pentru a fi sigur de calitatea acesteia.
Top 5 cele mai vandute motoferastraie la Eurotech:
La EUROTECH, credem ca prin decizii corecte si cu o mana de ajutor din partea noilor tehnologii pe care vi le punem la dispozitie viata poate deveni mai simpla. Apeleaza cu incredere la echipa noastra de consilieri in vanzari si iti vom veni in ajutor cu sfaturi si consiliere personalizata pe tipologia necesitatilor tale, cu servicii profesioniste si sigure de comercializare si service autorizat in garantie si post garantie.