fbpx

Sculele cu acumulatori Makita – comoditate și rapiditate

Fie că ești un pasionat de bricolaj, fie că ești profesionist în construcții, sigur ai aflat de ultimele tendințe a sculelor electrice din ultimii ani.

Dacă producătorii se întrec să ne ofere o gamă tot mai diversificată de produse și echipamente decizia de cumpărare devine tot mai grea.

Până acum câțiva ani ofertele de scule electrice erau restrânse, nu tocmai confortabile de utilizat și cu o eficiență scăzută. Astăzi uneltele cu acumulatori dezvoltă aproximativ acceași putere dată de sculele cu fir.

Ușurința cu  care sunt transportate le fac de neînlocuit în activitățile zilnice care necesită schimbarea locului de lucru des. Sculele cu acumulatori se remarcă prin dimensiuni compacte și greutate redusă, cum ar fi mașina de găurit/înșurubat din gama Makita, care cântărește 2,1 kg.

Cu o astfel de sculă de mici dimensiuni activitățile desfășurate în spațiile restrânse devin mult mai rapide.  Dacă ai de efectuat mai multe lucrări care necesită înșurubări/deșurubări, șurubelnițele cu acumulatori sunt alegerea perfectă.

Sculele cu acumulatori îți oferă și posibilitatea de a te mișca în voie atunci când lucrezi afară sau în interiorul clădirilor. Datorită lipsei firului de conexiune la electricitate, atenția îți este concentrată doar pe activitate. Te vei lipsi astfel de grija firului rupt, sau accidente datorate neatenției.

Pentru activitățile care implică lucrul cu lemnul și metalul îțj recomandăm sculele cu acomulatori din gama Makita: ferăstraiele electrice, șlefuitoare, polizoare.

Bateriile acumulatorilor sunt de 3 tipuri: Li-Ion (Lithiu-ion), NiCd (Nichel-Cadmiu) și NiMh (Nichel-Metal-Hibrid).

Li-ion-ul este cea mai cunoscută baterie de pe piața electronicelor și cel mai bun tip de acumulator. El are două avantaje majore: În primul rand nu are efect de memorie și în al doilea rând efectul de auto-descarcare este redus semnificativ față de alte tipuri. Lipsa efectului de memorie se traduce simplu prin faptul că nu scade capacitatea acumulatorului atunci cand îl încărcați fără a fi complet descărcat sau îl scoateți de la încărcat înainte de a fi încărcat complet.

Avantajele tipului NiCd sunt costul mai redus decât la Li-Ion și faptul că în general nu se ajunge la descărcari profunde chiar dacă nu sunt utilizate perioade îndelungate. Dezavantajele sunt legate de toxicitatea Cadmiului pentru mediu, de numărul mai redus de cicluri încarcare-descarcare la care rezistă, lipsa de flexibilitate datorată efectului de memorie și randamentul scăzut al bateriilor la temperaturi ridicate.

NiMH este o soluție cu auto-descărcare mică. În plus costul este scăzut la fel ca și la NiCd, doar că lipsește componenta toxică a Cadmiului. Folosiți în general pentru a genera curenți mari (de până la 3Ah, necesari bormașinilor profesionale), acumulatorii NiMH sunt o soluție bună, mai puțin costisitoare decât Li-Ion dar care suferă de efectul de memorie.

Acumulatorii producătorului Makita se caracterizează printr-o capacitate echilibrată. Ei sunt proiectați în așa fel încât celulele lor să se regăsească în una din următoarele stări: încărcată, parțial descărcată și descărcată. Această caracteristică previne supraîncărcarea și implicit, anomaniile. Mai  mult decât atât, acumulatorii sunt folosiți eficient, descărcându-se simultan și uniform.

Luând în considerare toate aceste informații, îți recomandăm utilizarea sculelor cu acumulatori în activitățile gospodărești, având întotdeauna o baterie în plus. Sculele cu acumulatori vonr înlocui încetul cu încetul sculele clasice cu fir, întrecându-le în cele din urmă și prin performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X