Umiditatea in cladirile noi – combatere cu ajutorul dezumidificatoarelor profesionale

Umiditatea excesiva impiedica uscarea rapida si uniforma a constructiilor noi si poate duce la degradarea constructiilor existente. O umiditate crescuta este daunatoare nu numai obiectelor din jur, fie ca este vorba de industrie, depozite, spatii publice sau locuinte, peste tot aerul umed va duce la deteriorarea obiectelor, la aparitia mucegaiului, cu toate efectele sale negative.

Umiditatea excesiva dauneaza chiar si organismului nostru. In plus, aerul umed amplifica senzatia de disconfort termic, mai ales la temperaturi ridicate ale aerului.

Pentru uscarea rapida a cladirilor noi este indicata utilizarea dezumidificatoarelor profesionale pentru constructii de la MASTER. Eficienta acestora este determinata de functionarea continua si luarea in calcul a anumitor aspecte: continutul de apa din diverse materiale de constructii si cantitatea care trebuie eliminata, timpul necesar pentru aceasta actiune, mentinerea unei temperaturi constante in spatiul ce trebuie uscat si izolarea cat mai buna a acestuia.

Procesul de dezumidificare este simplu, aerul este aspirat de un ventilator silentios, dupa care este trecut printr-un sistem de evaporare si condensare, unde umezeala din aer este transformata in apa si colectata intr-un rezervor cu preaplin sau evacuata direct. Exista si variante care realizeaza in plus o purificare a aerului prin trecerea acestuia printr-o perdea de ultraviolete ce distruge bacteriile.

Dezumidificatoarele profesionale de la MASTER sunt cu condensare si cu absorbtie.

Dezumidificarea prin condensare consta in dirijarea aerului cald si umed pe o suprafata rece pe care se produce condensarea. Principalele componente ale aparatelor de condensare sunt ventilatorul, compresorul si elementele schimbatorului de caldura. Temperatura aerului evacuat prin dezumidificator este cu 3-8 grade Celsius mai mare decat a aerului absorbit. Astfel scade si pericolul aparitiei crapaturilor in tencuiala care se usuca. Se recomanda utilizarea dezumidificatoarelor cu condensare in incaperi inchise si pentru perioade lungi. Eficienta maxima se poate atinge la temperatura si umiditate mare. Metoda dezumidificarii prin condensare este mult mai eficienta decat cea a aerisirii.

Dezumidificarea prin absorbtie  consta in uscarea aerului folosind un material special higroscopic. Principalele componente ale dezumidificatoarelor cu absorbtie sunt rotorul, ventilatorul si filtrul de aer. Materialul special care acopera suprafata rotorului absoarbe umezeala din aer. Avantajul acestor dezumidificatoare este posibilitatea de uscare a aerului la temperature negative.

Cum imbunatatiti procesul de dezumidificare?

Pentru a obtine rezultate bune si rapide in procesul de dezumidificare, trebuie sa respectati cateva cerinte: inchideti usile si ferestrele, pozitionati aparatul in mijlocul incaperii, asezati dezumidificatorul departe de surse de caldura, transportati si depozitati aparatul in pozitie verticala. Eficienta dezumidificatorului poate fi crescuta prin amplasarea, in acelasi spatiu, a unui incalzitor electric sau cu infrarosii si a unui ventilator.

MASTER CLIMATE SOLUTIONS reprezinta unul dintre lideri mondiali in domeniul productiei aparatelor pentru tratarea aerului. Produsele sunt destinate in special pentru uzul profesional. Prezenta globala a companiei dar si experienta indelungata, o pozitioneaza fara dubii pe un loc cu o cota de piata pe plan mondial de peste 75% in segmentul aparatelor portabile profesionale pentru tratarea aerului.

Produsele sunt inovatoare, simplu de utilizat, eficiente, practice, fiabile si depasesc cerintele mondiale referitoare la calitate si siguranta. Reteaua de distributie acopera numeroase tari in intreaga lume. Clientii sunt permanent ajutati cu scolarizari tehnice, documentatie si piese de schimb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *