Motocultoarele – arta agriculturii eficiente

Inceputul agriculturii comerciale a fost definit de dezvoltarea masinilor agricole, a motosapelor si motocultoarelor, cunoscute si ca motocultivatoare. De-a lungul timpului aceste utilaje au fost imbunatatite de fiecare producator, atat la nivelul performantei cat si din punct de vedere al designului si functionalitatii. Producatorii moderni realizeaza motosape si motocultoare care utilizeaza motoare termice performante.

Prelucrarea preliminara a solului implica in prima faza aratul terenului si apoi pregatirea pentru insamantare, prin sfarimarea bolovanilor de pamint. Masinile moderne sunt superioare plugului clasic, desi indeplinesc sarcini similare, rezultatul fiind insa mult mai bun. Un plug foloseste o lama metalica, pentru a taia si rasturna solul, in timp ce un motocultor utilizeaza doua seturi de lame circulare, antrenate cu ajutorul unui motor termic, maruntind astfel pamantul, formand in urma sa patul germinativ. Aceste sisteme de prelucrat solul au si posibilitatea reglarii adancimii prelucrate in functie de nevoile utilizatorului. Aceste lame sunt montate fie pe fata, in cazul motosapelor, fie in spate, in cazul motocultoarelor.

Motosapele dotate cu lame frontale sunt recomandate pentru gradini mici, sere, solarii de mici dimensiuni precum si pentru gradinari incepatori. Utilajele au tendinta de a trage inainte inclusiv operatorul si, pentru a indeparta acest neajuns, motosapele au fost dotate cu un pinten cu ajutorul caruia sunt mentinute pe loc. Motocultoarele au in schimb avantajul unui control al tuturor functiilor: tractiune, viteza de deplasare, actionarea accesoriilor de lucru. Ca avantaj suplimentar,  accepta o multitudine de accesorii care le fac foarte utile pentru prelucrarea suprafetelor medii, in sere si solarii sau chiar in locurile unde se lucreaza intensiv.
Venirea primaverii si dezghetarea pamantului determina fermierii, agricultorii si pe cei pasionati de gradinarit sa inceapa muncile de sezon, iar ajutorul unei motosape sau motocultor este intotdeauna binevenit.
Atunci cand se doreste prelucrarea culturilor pe suprafete mici, randuri inguste, soluri usoare pana la medii, sere si solarii de dimensiuni mici spre medii, gospodarii, gradini de legume sau flori, EUROTECH va recomanda motosapele cu motorizari cu puteri pina la 6 cai putere (CP/HP), cum ar fi KDT 410C si KGT 510C de la Kipor. Pentru prelucrarea solurilor mai pretentioase, a suprafetelor mai mari de 1000 mp, a micilor plantatii de vii si livezi, a solului din sere si solarii de dimensiuni medii spre mari si lucru intensiv, a gradinilor mari de legume, etc. masina adecvata acestor lucrari este motocultorul cu motorizari de peste 6 cai putere (CP/HP), cum este KDT 910E si KDT 910E.
Cand activitatea utilizatorului este mai complexa si cuprinde nu numai saparea, dar si deztelenirea, ararea sau musuroirea, cosirea fanului, modelele KDT 910E si KDT 610E sunt ideale pentru cei interesati de performanta si diversitate in lucrarile agricole. Aceste masini, impreuna cu gama de accesorii, sunt cel mai de pret ajutor al celui interesat de munca in agricultura.
EUROTECH pune la dispozitia utilizatorului si o gama larga de accesorii usor de montat, ce ofera motocultoarelor flexibilitate in exploatare si totodata avantajul acoperirii unei game largi de lucrari agricole: arat, frezare, musuroire, prasit, cosit, maturat, indepartarea zapezii, transportul rasadurilor, a recoltei, etc.

Majoritatea utilizatorilor de astazi nu detine un  motocultor de buna calitate, ci mai degraba il inchiriaza sau il imprumuta pe o perioada limitata sau cumpara modele mai mici inadecvate lucrarilor efectuate. Pentru cei care doresc o dimensionare corecta a utilajului necesar in activitatile agricole, fie ca e vorba de pasionati de gradinarit sau de agricultori profesionisti, specialistii de la EUROTECH Iasi va stau oricind la dispozitie.
O vizita in magazinul din Splai Bahlui Mal Stang nr 25B va poate aduce suficiente informatii astfel incat sa alegeti in cunostinta de cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *