Cum poate tehnologia sa creasca productivitatea pe santiere?

Tehnologia factor al reducerii decalajului de productivitate in domeniul constructiilor.

Ce au in comun un motocompresor, un excavator, o betoniera, un ferastrau circular si o pompa de beton? Raspunsul este evident, toate acestea reprezinta instrumente si echipamente care se gasesc astazi in majoritatea santierelor de constructii.

Fara aceste unelte electrice, muncitorii ar fi sapat si acum cu cazmaua, ar fi taiat sau ar fi gaurit manual. Din fericire, evolutia tehnologiei a crescut productivitatea muncitorilor, a scazut timpii de finalizare a proiectelor si a contribuit si la siguranta operatorilor pe durata procesului de lucru. Acum muncitorii sunt capabili sa construiasca structuri mai puternice, mai inalte si mai eficiente din punct de vedere energetic.

Productivitate ridicata prin mecanizarea complexa si automatizarea proceselor de lucru

Lipsa muncitorilor calificati dar si cererea tot mai mare in domeniul constructiilor, duc la nevoia accentuata de a adopta solutii menite sa eficientizeze si sa imbunatateasca modul de lucru.

Analizand piata de echipamente tehnologice, constatam o preocupare sporita a distribuitorilor de unelte si echipamente care fac eforturi sustinute pentru a satisface cererile tot mai crescande de dotare din domeniul constructiilor.

Sunt multe companii care produc echipamente si utilaje inovative pe care utilizatorul le poate manui printr-o simpla apasare de buton, poate seta viteza, turatia si alte criterii de performanta, simplu si rapid, fiind special concepute sa ii ajute pe operatorii din santiere sa isi sporeasca performanta, sa fie mai productivi si sa lucreze in siguranta.

Dovada sunt echipamentele si utilajele autonome utilizate in prezent in santiere pentru a efectua operatiunile dificile, precum: excavari, constructii-montajele unor cladiri inalte, poduri, sau la incarcarea si descarcarea obiectelor grele.

De exemplu, pentru lucrarile de tencuiala, in care sunt importante mobilitatea si eficienta, IMER STEP 120 este o pompa de tencuiala functionala ce poate suplini munca manuala a unei echipe mari de muncitori. Beneficiaza de un  panou de comanda si pregatire, foarte util si sigur, pentru comanda la distanta.

Un alt utilaj ce ofera mai multe functionalitati intr-unul singur, usor de utilizat chiar si de incepatori este Pompa de glet WAGNER PLASTCOAT HP30. Echipament modern si fiabil ofera acoperire ideala, fara efort. Recomandat pentru proiectele de peste 800 m2, fiind extrem de eficient chiar si in cazul materialelor cu vascozitate mare. Pompa beneficiaza de cea mai noua tehnologie pentru duza airless, anume HEA. Aceasta asigura o pulverizare mai fina si o acoperire mai buna si uniforma. De asemenea, ofera utilizatorului un control mai bun și reduce procentul de particule de vopsea eliberate in aer cu pana la 55%.

Siguranta si precizia n constructii

In constructii, activitatea, etapele si conditiile de lucru nu sunt nicodata identice, ceea ce inseamna ca procesele pot varia de la un santier la altul. Tehnologia zilelor noastre permite sefilor de santier sa faca fata tuturor provocarilor. Si, totodata, sa eficentizeze procesele de constructie cu echipamentele ce ofera o multitudine de avantaje pe santier.

De exemplu, cu instrumentele profesionale de la Bosch este posibila localizarea metalelor magnetice si nemagnetice, a conductorilor electrici, a substructurilor de lemn, chiar si a tevilor din plastic, captarea datelor mobile, masurarea, documentarea si detectarea obiectelor in medii dificile, intr-un mod sigur si precis.

Pentru precizie pe distante mari, in spatii exterioare si in medii dificile Bosch inoveaza multifunctionalitatea echipamentelor de masurare cu Telemetrul cu laser GLM 120 C. Masurarea se face comod, datorita butonului de actionare lateral, respectand cu acuratete datele reale oferind o precizie de ± 1,5 mm. Functia de memorie este integrata, necesara pentru salvarea imaginilor, masuratorilor, iar cu ajutorul conectarii cu aplicatiile Measuring Master si GLM Transfer Software, aceste date pot fi transferate usor pe alte dispozitive. De asemenea, masuratorile pot fi efectuate si de la distanta cu ajutorul unui smartphone.

Daca iti doresti sa stii ce este dincolo de perete, wallscanerul este o metoda sigura si profesionala. Detectorul D-tect 150 SV Bosch este specialistul detectarii obiectelor in medii dificile. Localizarea se face cu o precizie milimetrica a metalelor feroase sau neferoase si a conductorilor sub tensiune cat si a substructurilor de lemn si a tevilor din material plastic. Poate detecta milimetric obiecte care se afla in perete la o distanta de pana la 15 cm.

Dat fiind faptul ca tehnologia devine un instrument indispensabil pentru industria construcțiilor, EUROTECH va vine in sprijin cu o gama complexa de produse si solutii eficiente pentru provocarile din santier, consultanta in alegerea echipamentului potrivit, service si inchiriere pentru a evita intarzierea termenelor de predare a proiectelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *